April Maj 2015

Pensionisthaven

Lidt tekst og billeder fra april og maj 2015.


Jeg må sande at det at være pensionist giver travlhed. Alle mine planer om løbende at opdatere denne side er helt faldet til jorden. Så derfor bliver denne side lidt forsinket.


April er jo den måned hvor det virkelig begynder at krible i de små fingre om at komme igang. Selvom alle siger tag det roligt der er masser af tid til at så og prikle og temperaturen kun lige sniger sig over frysepunktet om natten så skal jeg alligevel igang.


Det er da også lykkedes at få en hel masse sat til spiring og også noget til at komme op og stå som små planter.


Men da så endelig det begyndte at blive varmere tog alt rigtig fat. Og i løbet af ingen tid var buske og træer sprunget ud og de tidligts blomstrene buske begynde at farve have.


Vi har spist de første nye kartoffle fra drivhuset og vi har også fået masser af grønne asparges fra egen have. Friske radisser har vi også hentet i drivhuset.


Her kommer lige lidt billder fra april og første halvdel af maj.


En tur til Syd Fyn i campingvognen blev der også plads til Vi lå på Bøsøre Camping. En skøn plads men desværre er der en råge koloni lige op ad lejren så der var en frygtelig larm fra tidlig morgen til sen aften.


Vi var inde og se Den Fynske Landsby. Den er et besøg værd og kan varmt anbefales.


Nu vil jeg sætte nogle billeder ind


Hav det godt derude.

Hvem skulle tro at dette bliver til en fantastisk flot roser med en skøn duft.


Rosen heddder Summer Song

Der kan være lidt svært at se men en morgen jeg stod op lå der en mærkelig klump i indkørslen.

Det var såmænd bare et rådyr der syntes der var dejlig læ og havde lagt sig til at sove under Syrenerne.

Lige et lille kig på det spæde forår i drivhuset. Der er ikke meget at se men der er masser af liv

Så er tiden kommet hvor de små planter skal tilpasses et liv uden for drivhuset. Jeg er nødt til at vænne planterne til den noget lavere temperatur uden for drivhuset.

Ja så er plænen blevet slået for første gang i år.

I baggrunden til venstre for huset står min lille vindmølle og på taget til højre ses solcellerne og solfangerne.

Jeg har fået en 1000liter palletank. Den er koblet på nedløbsrøret fra laden så jeg kan opsamle regnvand og genbruge det. Pumpen som står ovenpå er en gammel en jeg fik forærende. Den skulle smides da hydroforet ikke virkede mere. Det viste sig at der var et lille hul i membranden som jeg kunne lappe med en lap til en cykelslange. Nu fungerer den fint..Fugten på gulvet er fordi jeg mangler en rigtig prop istedet for slangen.

Nu er det blevet rigtig forår og alt er grønt. Rhododendon er ved at springe ud. Det er et fantastisk skue når de alle står i fuldt flor.

Lige et lille kig på en af hyggekrogene i haven.