August 2015

Pensionisthaven

Lidt tekst og billeder August   2015.


Her i sidste halvdel af august kan man godt se at sommeren går på ved at være overstået. Men alligevel er vejret fantastisk. Selvfølgelig regner det lidt og blæser men i det store og hele kan jeg ikke klage.


Vi har været til en fætter/kusine fest. Den blev holdt på Truust Camping og Kanoudlejning. Nogen havede deres egen vogn med og andre havde lejet hytter. Det blev også en weekend med lidt vekslende vejr. Torden, kraftige regnskyld og masser af varme. Men heldigvis var det planlagt sådan at når vi var udenfor var det tørvejr.


Besøg Truust Camping og Kanoudlejning: klik her


På hjemmefronten går det stille og roligt. Der er ikke meget at lave i haven. Kun lidt ukrudt her og der der skal fjernes. Og så selvfølgelig græsset der skal slåes. Grønsagerne er også ved at være klar til at blive høstet. Masser af bønner og ærter. Bønnerne ryger i fryseren og ærterne når kun op til munden og ned i maven med det samme.


Der har været masser af radisser og Roculasalat. Drivhuset har givet tomater og agurker, peber og chilli.


Nu begynder planlægningen af ændringer i haven. Der skal laves nogle nye bede og blomster og buske skal flyttes. De er efterhånden kommet til at stå alt for tæt så det går ude over deres pragt.


Læbæltet hele vejen rundt om haven skal også gåes igennem. Det har faktisk stået urørt siden 2000 hvor det blev plantet.


Så der er nok at give sig til hen over efteråret og vinteren.


Alt dette er jo udendørs så i tilfælde af regn og rusk er jeg jo nødt til at gå indendøre. Derfor har jeg planlagt at jeg vil lave et lille værksted inde i laden hvor jeg kan få mine maskiner ind når de skal repareres.


Men i skal ikke snydes for lidt billeder.Minimajsene er nu klar til at blive høstet og lagt i fryseren til senere brug.

Tomatillo. Her ses tomaten inde i det grønne hylster. Den skal være purpel for at være moden.


Da jeg aldrig har prøvet dem før har jeg åbnet hylstret for at se hvordan den ser ud.

Sommerfuglebusk og Gladiolus.


Desværre hænger der noget varmedis som slører billedet en smule.

Rønnetræerne står nu fulde af bær. Det bliver skønt at se til vinter når alle de forskellige fugle tager for sig af retterne i haven.

Myrer er over det hele i år. Her er det et drænrør (det blå ) som er sat ned for at kunne vande direkte ned til roden. Men myrene ville det anderledes. Det er myrene der hargravet alt jorden op.

En tak til Lis Andersen


På en tidligere side søgte jeg navnet på denne rose. En læser kunne oplyse at rosen hedder Nostalgie. Vi synes den er så flot så vi vil lave et bed udelukkende med denne rose.


Det skal lige siges at det er rosen med de mørke blade. De lyse er en anden som skal væk.

Fra venstre: Kumquat, Abrikostræ, Hvid Nerie og til sidst et Blodappelsin.


Vi har lavet det første marmelade af Kumquat frugter. Abrikos og Appelsinen  må vente til næste år. Nerien er kun til pynt. Den er giftig.