Introduktion

Pensionisthaven


Campingtur til Sydfrankrig.


IntroduktionVi havde længe gået og tænkt over at tage en tur med campingvognen hvor vi ikke behøvedes at tænke på tiden. Nu var muligheden der efter vi begge var blevet pensionister. Det eneste vi skulle tænke på var hvordan haven ville se ud når vi kom tilbage. Vognen er en Adria Adora 542 UT købt i 2008 hos KG Camping i Kolding.


Valget faldt på Sanary sur Mer i Sydfrankrig. Og tidspunktet skulle være når det største ryk fra feriefolket var overstået. Vi havde også, efter gode råd fra vores venner, meldt os ind i ACSI Campingklub. Denne klub har masser af af pladser med billige priser uden for højsæsonerne. Og det kunne vi jo lige så godt tage med. Derfor blev tidspunktet for afgang sat til d. 1 september. Den franske hovedsæson slutter nemlig d. 1 september.


Vi kiggede lidt på trafikforholdene og det viste sig at lørdag d. 29 august var den sidste lørdag i denne sæson hvor der var forbud mod lastbilkørsel i Tyskland. Både i Tyskland og Frankrig er der forbud mod lastbilkørsel om søndagen hele året. 2 dage uden for mange lastbiler var noget vi kunne bruge. Derfor valgte vi at køre ud af Danmark lørdag d. 29 august om morgenen.


Det næste spørgsmål var så vejen nord for og gennem Hamborg. Nu havde der været skrevet en masse om problemer nord for Hamborg og at man skulle køre fra og tage en anden vej. Vi blev enige om at med alt det der var skrevet og anbefalet ville der nok være mere trængsel på den alternative rute end på den direkte. Så vi tog den direkte.


Og det var et godt valg. Der var selvfølgelig masser af vejarbejde og vi kunne ikke blæse afsted med 90 kmt. ( vi er Tempo 100 godkendt ) men vi holdt ikke på noget tidspunkt stille og hastigheden lå på 60 - 90 kmt. Og alle hastigsbegrænsninger blev overholdt. Det har jeg lært af min kone at det skal man, og jeg må indrømme at efter at have vænnet mig til det så er det rigtig afslappensde at køre på denne måde og det tager faktisk ikke mere tid men betydelig mindre brændstof. Så stor ros til hende.


Da vi aldrig havde været afsted i så lang tid i campingvognen før blev vi enige om at vi ville starte stille ud så vi kunne se om der var noget vi havde glemt. Da vi har familie i Sønderborg var det jo passende at vi lige prøvede det hele af her.


Så her starter turen.


Vi tog afsted fra Samsø d. 25/8 i gråt og trist vejr. Og på vejen nedover fik vi nogle kraftige regnbyger med torden. Det var heldigvis overstået da vi nåede Sønderbog og kunne stille op i tørvejr. Og så var det ellers bare at slappe af og finde ud af om der manglede noget.


Jeg vil ikke lægge billeder på af DCU pladsen i Sønderborg. Ikke fordi der er noget galt med pladsen ( tværtimod ) den var fortrinlig, men det var næsten udelukkende familie det hele.


Lørdag morgen kl. 0800 startede vi sydpå. Og det gik som tidligere skrevet stille og roligt nedover. Om motorvejskørsel er der jo ikke meget at skrive om. Vi havde ikke nogen plan for hvor langt vi skulle nå.  Det måtte komme som det nu kom.


Da vi nåede syd for Dortmund begyndte vi at lede efter en plads og fandt denne: Hohensyburg. Pladsen var god men næsten helt fuld. Vi fik dog en plads men den var meget skrå, se billedet senere.


Næste morgen startede vi i bragende solskin. Vi skulle gennem Luxemborg og der var næsten mere vejarbejde her end omkring Hamborg. Da vi kom ind i Frankrig valgte vi at køre på betalingsveje. Det var ganskevist dyrt men gode veje, så det gik bare derud ad. I løbet af dagen viste udendørstermometre på et tidspunkt at der var 36 grader uden for. Behøver jeg at skrive at vi var glade for at have klimaanlæg i bilen. Nu var vi jo på franske motorveje og da det var betalingsveje er der heller ikke så meget trafik. Vi fortsatte til først på aftenen og fandt en stor rasteplads med masser af ledige pladser. Vi gjorde holdt under en lampe, ganske vist på tværs af personvognsbåsenen men der var masser af ledige pladser omkring os. Vi tændte for vores NX5 alarm og gik til ro. Vi har udvendige bevægelsensorer samt gasalarm inde i vognen så vi sov trygt.


Vi nåede til Sanary en dag tidligere end planlagt. Der var overraskende mange gæster men personalet var meget hjælpsomme og vi kom ind. Ganskevist ikke på den plads vi havde bestilt.


Og så var det ellers bare med at hygge og slappe af. Vi gik rundt i byen og var på marked. Stort marked.


Vi var også oppe og se grotten hvor Ste. Marie Magdaleine skulle have levet. Den var sværd at finde men hele besværet værd. En fantastisk oplevelse. Men det er ikke et besøg for gangbesværede. Positionen er her: N43 20 08 1, Ø 005 45 33 0. Det er lige uden for byen Plan-d'Aupus-Sainte Baume.


Ellers er der ikke noget specielt at skrive om. Sanary er en dejlig skøn fransk middelhavsvby med masser af turister. Masser af smalle gader, farvestrålende huse med lige så farvestrålende skodder.


Vore venner ankom og ja så gik tiden igen med hygge og afslapning.


De spurgte om vi ville med til Carcassonne på vej hjemover. Da vi jo ikke skulle være hjemme på noget bestemt tidspunkt sagde vi ja. Så den dag vi havde planlagt at køre nordpå igen drønede vi så længere sydpå. Her fandt vi igen en plads ud fra ACSI bogen. Beliggenheden var god men de sanitære forhold  var ikke noget for en danskers bagende. Rent ud sagt ble de ikke brugt. Man skulle stå op til alt.


Borgen Carcassonne var en oplevelse. Et fantastisk bygningsværk og helt bevaret i den gamle stil. MEN og jeg gentager MEN hele den gamle by inden for muren var omdannet til et stort turistmarked. Det var svært at finde et hus eller gade hvor der ikke solgtes alle mulige og umulige turistvarer. Det var en skam. Men kan man se forbi det turistmæssige er var det en fantastisk oplevelse.


Men nu var det også ved at være nogen tid siden vi to hjemmefra så vi begyndte at længes. D. 20/9 satte vi igen næsen mod nord. Og så er vi igen på motorvejen hvor der ikke er noget at skrive om. Ind mellem nogle lastbiler, finde den samme hastighed som dem, på med hastighedskontrollen og så bare derud ad. Hastighed ca. 94 kmt.


Vi gjorde lige et nightstop på DCU i Kollund og var tilbage på Samsø d. 23/9


Konklusion: En fantastisk tur som vi nød i fulde drag, men også en lærerig tur. Om det bliver en tur i samme stil til næste år eller flere mindre ture rundt i Danmark vil tiden vise. Men en skøn og begivenhedsrig tur som vi ikke har fortrudt.


Jeg sætter lige nogle billeder med tekst på de næste sider.