Juni 2015

Pensionisthaven

Lidt tekst og billeder juni  2015.


Den danske sommer er ikke lige noget at råbe hurra for. Det er køligt og det regner lidt, men i det store hele er det nu ikke så galt. Ganske vist kniber det med at de udendørs grøntsager vil gro men det går fremad. Det skal nok nåes. Jeg har jo masser af tid at vente.


Juni har budt på lidt af hvert.


Det er nu de nye kartofler begynder at komme så jeg måtte lige et smut over til naboen og hjælpe med at tage kartofler op. Den dag skulle der lige samles 6 tons op så i kunne få nogle guldklumper til frikadellerne.


Så var jeg også ude og lufte Gold Wingen på en tur til Truust Camping og Kanoudlejning. Knægten haved lige brug for lidt hjælp, så afsted det gik, og selvfølgelig havde det netop på denne dag besluttet at regne.


Men det kunne nemt have blevet til en tur med alvorlige følger. På et tidspunkt skal jeg dreje til venstre og kommer kørende med 80kmt. Og idet jeg slipper gassen for at gøre klar til at dreje sker der ikke noget. Fortsat 80kmt. Gashåndtaget har sat sig fast og jeg skal hilse og sige at med 80kmt / ca. 22msec så går det rimeligt stærkt.

Men det gik godt. Det var en flig der var knækket inde i håndtage som var kommet i klemme. Se billedet.


Vi var også med på en bustur fra Samsø til hhv. Clausholm Slot og Rosenhaven på Djursland. Netop den dag regnede det også. Slottet var vældig interessant at se og høre historien omkring det hele.


Rosenhaven var også fantastisk flot. Desværre havde det besluttet sig til at lige netop på det tidspunkt skulle alt vandet fra oven lukkes ud så det var begrænset hvor lang tid man kunne gå rundt uden at blive gennemblødt. Men det er helt sikkert et sted vi skal hen igen.


Ellers går det stille og roligt her hjemme i haven.Græsset gror, både det nye og det gamle. Udplantningsplanterne er alle sat ud og godt igang. Blåbærene står med små bær sammen med hindbærene, solbærene og stikkelsbærene. Jordbærene har vi været nødt til at dække med net. Fuglene har fundet ud af hvor de står.


Jeg havde sået ærter i drivhuset og de er også plantet ud og står flotte. Jeg havde så sået nogen dirrekte i jorden og dækket med fiber dug. Der kom ikke en. Jeg tror det er smælderlarver som har været på spil. Det er jo en gammel græsplæne. Så nu er der sået et nyt hold i drivhuset.


Vi vælter os også i agurker. Nu venter vi bare på at tomaterne skal begynde. Vindruerne hænger også store på den røde vin. Solveig fik en hvid Muskat vin i fødselsdagsgave. Så den er også plantet men den får vi ikke druer af i år.


Vi er fantastiske glade for at haven er lukket af for rådyr. Vi ser jævnligt en då komme spaserende med sit lille lam i hælende og de har haft retning mod haven flere gange men ikke kunne komme ind.


I ønskes alle en god sommer.

Her er fejlen på gashåndtaget. Det har ikke rigtig lykkedes mig at finde et i DK så jeg har bestilt fra USA. DKK. 80,00 for et helt nyt leveret på Samsø. Så kan det ikke betale sig at lede ret meget.

Lige et billede fra Truust Camping. Hytten til venstre er den jeg boede i.


De skulle have et nyt wifi system sat op på pladsen og det havde jeg lovet at hjælpe med..

Udsigten fra Køkkenvinduet

Nu er det bare at vente

De samme plantekasser 4 uger senere

Lige et billede af kartoffeloptageren som jeg hjalp til på.

Her er lidt spændende. Længst væk er der Ananaskirsebær og først for er der Tomatillo Purpel.


I skal nok få nærmere forklaring en anden gang.

Her er også gået 4 uger. I midten af kassen står det Citrongræs og Solveig's Muscat vin står plantet helt ved siden ah huset. Den skal espalieres op ad vægen.


25 juni 2015