November 2015 side 1

Pensionisthaven

Lidt tidlig efterårsstemning

Ja så blev det midt november og alt har ændret sig. Vejret er blevet lidt mere fugtigt og nu her midt i november også lidt koldere og blæsende. Men selvom det ikke er det kraftige farvespil som om sommeren, men de mere bløde efterårsfarver der dominerer så er der nu noget skønt ved at gå rundt i haven og betragte det hele. Og når man så tænker på hvordan det hele kører i ring gennem året så er naturen fantastisk.


Der er ikke meget at skrive om da der jo i sagens natur ikke sker meget, og dog.så er der alligevel ting at fortælle og vise.


Der er campingvognen der er blevet gjort vinterklar og "lagt i seng", Der er blevet lavet et surbundsbed ( se fanen Surbundsbed ), Der er lavet et isoleret rum i laden til nogle af de planter der ikke tåler frost ( Canna, Calla mv. ) Samtidig er det også et rum hvor jeg kan stå og vedligeholde diverse maskiner og udstyr.


Jeg fik også samlet en masse frø så jeg har noget at starte med næste år. Herunder også frø fra 2 forskellige Canna'er.


Og sidst men ikke mindst er de eksotriske planter flyttet ind i udestuen hvor de kan stå i ro og fred med masser af lys og en temperatur på ikke under 5 grader.


Men nu til lidt billeder.


.

Så er vognen vasket og lagt i seng.

Side 1

Lidt efterårsskriveri.


November 2015


Her er 4 billeder af det der blandt venner bliver kaldt værkførerkontoret. Det er for det meste lavet af genbrugsmaterialer og materialer som har været i overskud fra andre projekter. Jernbjælkerne er fra da vi lavede stalden om. Det var dem der lå hen over kørerne og bar loftet. Her har jeg svejst nogle flapper på til at holde bjælkerne i loftet. I væggene står nogle af de gamle bjælker og stolper, noget af rækværket er gamle gulvbrædder der er skåret til. Vinduet er en termorude ( ganskevist punkteret ) men fra en som fik sat nye vinduer i sin terrasse. Karmen er hjemmelavet. Men et dejligt rum. Om der kommer fast varme i eller det "bare" bliver en Solavent ventilator ved jeg ikke endnu.

Der blev også flyttet nogle Liljer. De stod hvor der skal være køkkenhave så de er flyttet til et af de runde bede i græsplænen ved flagstangen. Nu er vi spændt på hvordan det tager sig ud når de kommer op til foråret.


Pinden i midten er kun for at markere centrum af cirklen.

Ja nu er bregner og bonderoser ved at miste glansen for i år.

12 juni 2015