Surbundsbed.

Pensionisthaven

Surbundsbed.


Vi har nogle højbede som er lavet af brædder men den slags har det jo med at gå til med tiden. Derfor besluttede vi at vi simpelthen ville lave et helt nyt og et andet sted i haven. Der var et rigtig gammelt pæretræ som desværre ikke kunne mere. Når det stormede knækkede der tykke grene af og de pærer der var sad så højt oppe at vi ikke kunne få fat i dem, så det blev skåret ned.


Vi vil så plante 2 klatreroser til at dække stammerne. Kanten af bedet skulle laves i marksten. Men se billederne.

Disse planter skal flyttes.

Her er så placeringen af det nye bed. Resterne af pæretræet står stadig. Og da jorden var fuld af kraftige rødder så der ikke kunne graves var jeg nødt til at bygge oven på jorden. Derfor marksten hele vejen rundt.

Stenene blev hentet rundt omkring med egen traktor og vogn. Jeg skal hilse og sige at jeg ikke behøver at gå i kondicenter efter denne omgang.

Nu begynder bedet at tage form. Da jeg ikke kunne grave fik bedet lige en lille tur med fræseren inden opbygningen af surbunden påbegyndtes.

Grunden til at der står 2 betonringe er at jeg har fået at vide at roser ikke er særlige glade for surbund. Derfor er der gravet disse 2 ringen ned og de går under bunden af surbedet. Ringene er så fyldt op med almindelig dansk havejord.


Roserne står nu i almindelig jord og rødderne kan frit bevæge sig ned i den underliggende jord.

Der er lagt 10-15cm spagnum ud over det hele og det er blandet med jorden neden under så der er god kontakt for at lette vand op og ned sivning. Bedet er nu klar til at blive beplantet.

Nu er bedet færdig. Der er plantet både roser og azalier samt lyng. Efter plantningen er der igen lagt ca 10 cm fyrenåleflis over det hele. Det er hentet rundt omkring som hele grene og så kørt en tur gennem en kompostkværn.


Læg mærke til at betonringene stadig er over surbunden.

Her er bedet fotograferet fra en anden vinkel og afstand for at give et bedre indtryk af placeringen.


Nu gælder det så bedet rundt om det gamle æbletræ til venstre. Det er et Guldborg og kan vælte når som helst. Vi har allerede plantet et nyt et andet sted i haven.