September 2015

Pensionisthaven


Her er lidt fra september


Der er ikke meget at fortælle om Pensionisthaven i september. Årsagen er at vi var på campingferie i Sydfrankrig det meste af måneden. Herom mere under fanen Sydfrankrig 2015. Skal lige redigeres inden jeg lægger den på.


Derfor vil denne side være meget koncentreret om hvordan haven så ud da vi kom hjem.


Vi var meget spændte på hvordan det hele ville se ud efter at have ligget næsten uberørt i mere end 4 uger. Vi havede dog alieret os med naboen om at holde øje med huset samt vande drivhusene. Og det havde han virkeligt gjort godt.


Det første vi så da vi kom hjem var højden på græsset i plænen. Se foto. Men vi var så heldige at vejret var med os. Det blev varmt og tørt så det var bare med at komme igang med at slå græs. Blomsterbedene trængte også kraftigt til en rengøring og igen var vi heldige med vejret.


Derfor gik det hele temmelig problemfrit, men der måtte 3 store trailerlæs afklip fra græsplænen på lossepladsen. Resten af haveaffaldet røg på komposten.


Og så var det ellers med at komme igang med at samle frø til næste års produktion af sommerblomster. Nu har jeg også en nærmere forståelse af hvad og hvordan jeg vil have haven til at se ud.


Nogle af frugttræerne var frugterne faldet af medens andre stod med masser af frugter. Og dem er vi nu igang med at plukke og fryse ned samt lægge til side til senere brug. Fryseren er nemlig fyldt til bristepunktet. Valnødderne er også ved at være klar så der er også et lille job med at samle dem op og lægge til tørring.


De "sydlandske" planter som ikke er glade for det danske efterår og vinter kom ind i drivhuset så de til at starte med er beskyttet mod efterårets komme. Senere skal de flyttes til et frostfrit rum.


Ellers er det bare med at komme igang med at ordne køkkenhave og de nye bede til surbundsplanterne.

Billedet til venstre viser hvor højt og kraftigt græsset var. Til højre ligger den første portion klar til at komme afsted. Det kan også tydeligt ses at græsset trænger til mere klipning.

Jeg lovede John Hansen på Thule et billede af vores chilli. Og de er rimelige stærke. Selvom man vasker hænderne godt efter at have rørt ved dem skal man ikke lige gnide sig i øjnene. Det kan nemlig mærkes.

Her er de "sydlandske planter sat på efterårs parkering.

Så er der ved at være styr på græsset. Det skal kun slåes en gang mere så er det helt med igen.

Til højre er det Belle de Boskoop æbler og til højre kvæder. Belle de Boskoop er fantastiske madæbler og kvæderne bruges til  syltetøj. Kvæde / citron smager rigtig godt og friskt. Det var meget diset / tåget den dag jeg tog billederne.

Vejrudsigten lover regn de kommende dage så landmændene har travlt med at få markarbejdet udført. Her er det vinterbyg der bliver sået.

10 oktober 2015