April 2016 side 1

Pensionisthaven

April 2016 side 1


Nu er det vist på tide jeg kommer igang igen med denne side. Der er mange årsaget til at den har ligget stille, men en af dem er at der ikke rigtig har været noget at fortælle. Som i kan se af billederne fra januar har der været ret så meget vand og det vedblev med at komme i februar, så først hen i midten af marts var det muligt at begynde at tænke på udendørs arbejde. Jeg fik dog ryddet op i læhegnet rundt om haven selvom der på visse stykker var så fugtigt at når jeg flyttede foden kom der vand i fodsporet.


Til gengæld fik jeg så ordnet en hel del i laden og på værkstedet. Jeg havde jo fået lavet mit lille værksted ude i laden og naboen havde en god brugt trappe jeg måtte få Og det gode var, at den var som lavet til den højde mit værksted har, så det var bare at sætte den op.


Min ambolt havde jeg stående på gulvet og det var lidt iriterende at skulle ned og ligge hver gang den skulle bruges. Her fik jeg brugt noget af alle de stumper træ jeg havde liggende så nu er den oppe i brugbar højde.


Jeg havde også fået en plænelufter og en rive til at sætte bag efter traktoren. Plænelufteren trængte til en kærlig hånd efter at have ligget ude i al slags vejr i flere år. Så den måtte lige adskilles og smøres. Riven manglede et beslag så den kunne sættes bag på traktoren. Det jeg fik med kunne ikke bruges da jeg har en kugle siddende til min trailer og den sidder lige hvor beslaget til riven skulle sidde. Altså ud og fat i noget jern og så selv svejse et nyt beslag. Så nu fungerer det også.


Midt i marts  blev der sat kartofler i drivhuset så hen i begyndelsen af maj skulle de være klar til at spise.


Det er rart med gode naboer så da jeg skulle have nogle buske gravet op fik jeg lov at låne hans minigraver. Og det er jo noget mere skånsomt ved ryggen bare at sidde og rykke i nogle håndtag frem for at skulle rykke i buskene.


I begyndelsen af april flyttede vi alle vores planter fra udestuen ud i drivhuset. Og samtidig fik jeg sået en del sommerblomster og andet godt.


Ellers kører det hele stille og roligt.


Så nu kommer det lidt billeder med lidt tekst.


23/2 Lige et lille kig ind i det vildnis som læhegnet omkring haven var blevet til. Det skulle ryddes nu så det kunne starte på en frisk. Dog skulle det ikke rives op men "kun" beskæres.

23/3 Så er der fuld blomst på abricostræet. Se resultatet  på næste side.

28/3 Godt der er noget at lave indendøre når vejret ikke tillader noget udenfor. Her er det lille rapo ovenfor trappen i laden. Det er en gammel dør der er brugt.

29/3 Så er ambolten kommet op i højden. Det er overskudsstumper der er savet til i længenden og limet sammen samtidig med at de lige har fået et bræt til at støtte. Det fungerer perfekt.

7/4 Så er planterne flyttet fra udestuen til drivhuset.


Nerien i forgrunden er købt for at være rød men da den blomstrede sidste år havde den glemt at læse på skiltet. Den kom nemlig med hvide blomster.

7/4 Et lille kig ud over den første omgang såning.


De 2 forreste planter er hjemmeavlede HaveHibiscus. I den firkantede potte står en stikkelsbær, også hjemmeavlet. Jeg vil se om jeg kan få den opstammet.

22/2 Regnbuen står lysende klar over indkørslen.

14/3 Så er det lykkedes at komme igennem vildnisset. Det var bla. her at der kom vand i mine fodspor fordi jorden var så fugtig.

23/3. Der er også fuld gang i Calla'erne. De stod inde på værkstedet hvor der var tempereret men mørk så de skulle ud såsnart det var muligt. Nu kan jeg kun håbe på at der ikke kommer så kraftig nattefrost at det går ind i drivhuset.

28/3 Denne trappe fik jeg af naboen. Han havde den i overskud. Den passede perfekt. Læg lige mærke til gelænderet. Jeg skal ikke resikere at arbejdstilsynet kommer og siger noget.

1/4 Dejligt med gode naboer og gensidig hjælp. Jeg kan ikke sige nok hvor glad min ryg er for at jeg kan låne denne lille maskine.

Tak Bent.

7/4. Sådan så mine Agaphandus ud da de kom fra vinterparkering i værkstedet.


Planten forrest til venstre er en Stralitzia / Pappegøjeblomst. Blomsten er kunstig men planten er ægte. Den er jeg meget spændt på om jeg kan få til at blomstre.