Juni 2016 side 1

Pensionisthaven

Juni 2016 side 1


Ja nu er sommeren over os, så længe det varer. Der har næsten ikke været noget nedbør på Samsø de sidste måneder, og det kan tydelig ses på planter og buske. De tørster noget så gevaldigt. Græsplænen har næsten helt glemt hvad det vil sige at være grøn. Men ukrudtet gror uanset hvad.


Men det er ikke skidt uden det er godt for noget andet. Jorden har været så tør at det har været rimelig nemt at ordne / rengøre beplantningen rundt langs yderderkanten af haven og når jeg rykkede ukrudt op og lod det ligge var det vissent på ingen tid.


I drivhuset gik det rimelig godt. Næsten alt hvad jeg satte til spiring lykkedes. Dog ville mine Callafrø ikke spire så der blev ikke nogen ny Calla i år. Jeg måtte nøjes med dem fra sidste år.


Mine Canna ville heller ikke rigtig. Det er nogle meget hårde frø på størelse med en ært. Skallen er meget hård og rådene på Google siger at man skal lægge dem i varmt vand, man skal lægge dem i koldt vand, man skal slibe dem med sandpapir, ja der er mange forslag. Jeg prøvede dem alle men lige lidt hjalp det. Til sidst gjorde jeg noget drastisk, jeg tog en hobbykniv og lavede et lille fladt snit som hvis man skærer toppe af et hårdkogt æg. Det hjalp, inden for 14 dage spirede 11 ud af 20 frø. Så nu står de og vokser sig store.


Abrikosen har været helt fantastisk i år. Det er første år og vi er helt overvældet af hvor mange frugter den har båret. Vi har spist friske, der er kommet en del i fryseren og så er der lavet marmelade. Og marmeladen er vel og mærke næsten uden tilsætning af sukker. Så søde er frugterne.


Sidste år da vi var i Frankrig havde jeg taget en Hibiscus med hjem. Den så længe ikke ud til den ville noget, der kom ingen blade eller knoppper. Men pludselig kom knopperne og bladene er også begyndt at komme. Den står nu i drivhuset og blomster på livet løs.


Vores Agaphandus som overvintrede inde på værkstedet har også haft fart på. Der er 2 farver, en blå og en hvid. Der er 2 krukker med blå og der er tilsammen 13 store blomster. De er næsten 175 cm. høje. De 2 hvide er knap så langt fremme, hvorfor ved jeg ikke men de er begyndt at springe ud nu.


Camping er det også blevet tid til. Her i foråret blev vores "gamle" vogn skiftet ud. Det er farligt at gå på Campingmesse. Vi fik en lidt større vogn og lidt bedre udstyret. For dem der er interesseret kan jeg oplyse at den nye er en Adria Alpine 613 UT.


Vi tog til Jammerbugt Camping. Noget familie er fastliggere der så vi havde lokale guider, og det er jo fantastisk at komme rundt steder som man normalt ikke ville drømme om at komme. Da vi havde ligget på Jammerbugt Camping i en uge kørte vi videre til Løkken Klit Camping. Men da vejrudsigten ikke lovede noget godt vejr besluttede vi at vi ikke ville sætte fortelt op.Og godt vi ikke gjorde det. Det regnede og blæste hele tiden medens vi var der, så det ville have været spildt arbejde.


Billederne som kommer herunder strækker sig jo over en længere periode så jeg har valgt at sætte en dato på hvornår de er taget.


Og er der nogen som har spørgsmål, så bare send en mail. Adressen står nederst på forsiden.


God fornøjelase.
2/5 Nu begynder vi at kan se hvordan vi fik lillierne lagt i efteråret. Men der er stadig lang vej igen.

2/5 Ja det er stadig forår men lidt farver er der dog. De røde skud skulle gerne blive til farvestrålende bonderoser, medens de små toppe til højre gerne skulle blive til bregner og give en grøn baggrund til bonderoserne

13/5 Lige et kig ned over den store plæne efter den første klipning.

13/5 Der er fuld knal på frugttræerne. Og ukrudtet i bedet i forgrunden er ikke til at gøre noget ved lige nu. Der er alt for fugtigt.

28/5 Der skal også lige et billede med af fruens kaktus. Den har nogle fantastisk fine blomster. De tåler et nærmere studie. Den står selvfølgelig i udestuen.

16/5 Der sker meget på 14 dage. Se billedet fra d. 2/5.

29/5 Lige et kig på ejendommen fra en vinkel man normalt ikke ser den

fra. Det er nordsiden  af huset.

30/5 Denne Canna blev indkøbt sidste år og blomstrede fantastisk med store røde blomster. Det er også fra den jeg fik en del frø. Herom lidt senere. Navnet er Australia.

30/5 De små planter til venstre på bordet er Canna. Det var dem der fik et snit med en hobbykniv så de kunne komme igang. Der står også et par stykker bag ved. Og da det er frø er jeg spændt på hvordan de kommer til at se ud.


De store grønne blade til højre er nogle frø som jeg "fandt" i Frankrig sidste år. Hvad der bliver ud af dem kan jeg ikke huske.

30/5Planten til højre og herunder er Calla Det er planter fra sidste år. Frøenen herfra er desværre ikke blevet til noget

6/6 Denne rose står lige uden for døren ind til mit værksted. Den har en fantastisk og kraftig duft. Og den er jeg "nødt" til at komme igennem hver gang jeg skal ud eller ind.