Juni 2016 side 2Pensionisthaven

Juni 2016 side 26/6Nu er de små Canna plantet om i større potter og kommet ud i frisk luft. Nu er det bare at passe dem og vente på resultatet.

6/6 Denne flotte Hibiscus havde jeg også med hjem fra Frankrig sidste år. Den overvintrede i udestuen og så længe ud som om den ikke rigtig ville noget. Men så pludselig vælter det frem med knopper og senere er der også kommet blade til. Virkelig flot.

6/6 Nu skal det jo ikke kun handle om blomster og bier. Der skal også være tid til lidt hygge. Her er grillen kørt i stilling.


Cannaen længst til venstre er Australia, den i midten har jeg glemt navnet på ( det har noget med alderen at gøre, altså min) og den til højre hedder Tropical White og knap kommet i blomst endnu. Den såede jeg sidste år.

8/6 Nu er der ved at være rigtig godt gang i bonderoserne og de står jo rigtig flotte med de grønne bregner i baggrunden

8/6 Bare så folk ikke skal tro, at det med at holde have kun er at hive lidt ukrudt op hist og her, er her lige 2 billeder taget med ca. 8 timers interval.

10/6 Denne Lillie står på trappen op til den overdækkede terrasse. Den har også en fantastisk duft så hver gang vi kommer forbi må vi næsten stoppe op og nyde duften.

12/6 Juni har være fantastisk varm og tør her på Samsø. Derfor er det jo godt at der er skygge under Hortensiaerne.

12/6 Så er der abrikoser i masse vis. Det er første år så vi er temmelig overvældet over hvor mange der er. Træet blev plantet forår 2015.

19/6 Så er der abrikosmarmelade. Min kone måtte lave 2 portioner. Den første havde hun kommet halvdelen af det sukker i som stod i opskriften, men det blev meget sødt. Nr. 2 portion blev lavet helt uden sukker og blandet med den første, og nu blev det godt.


Ud over dem der ligger i skålen er der også kommet i fryseren og vi har spist friske frugter.

13/6 Lige et kig ned mod bonderoserne med den røde spireal venstre. Little Princes

13/6 Bonderoserne og Lupinerne blomstrer meden hortensierne er ved at lægge an til det bliver deres tur.

20/6 Blå og hvide Agaphandus foran udestuen. De blå er fuldt udsprunger medens de hvide i midten er noget mindre og ikke sprunget ud endnu.

14/6 Det gamle pæretræ er nu lavet om til et klatretræ for roser. Vi er noget spændt på hvor højt roserne når i år. De står ved fode i nogle brændringe for ikke at stå i surbundsjorden.