November 2016 side 1

Pensionisthaven

November 2016 side 1


I skal ikke snydes for lidt mere fra Pensionisthaven. Men der er jo ikke så meget at skrive om nu det er ved at blive efterår. Man ser jo tydeligt på farverne at efteråret er kommet. Og bladene drysser, som var det sne, fra alle træerne. Men alt har jo sin charme. Selvom mange er kede af at sommeren og varmen er på vej væk så vil jeg nu sige at Danmark er også de 4 årstider. Jeg vil ikke undvære dem. Jeg har prøvet at bo og arbejde et sted hvor der om sommeren var 32 grader i snit og om vinteren 30 grader. Det er sku for ensformigt.


Efteråret er også tid til at få ryddet op og beskåret buske og træer. Det er også tiden hvor det er fint at ændre og lave nye bede. Herunder hører også nyplantning.


Et gammelt ordsprog siger: Det der plantes om efteråret skal gro medens det der plantes om foråret kan gro.


Derfor har jeg været ved at rydde yderligere op i beplantningen langs haven. Sidste vinter blev det hele skåret kraftigt ned men alligevel blev det alt for voldsomt bare på sommeren. Derfor besluttede jeg at der skulle ryddes rigtigt grundigt og alle de der ville blive for store. Det var især Rødkornel og Kvalkved der måtte lade livet. Til genæld skal der plantes Almindelig Bærmispel og Sergeant Æbler. De bliver også store men spreder sig ikke på samme mæde som de 2 andre. Der ud over skal der plantes Blodribs, Sommerfuglebusk og Have Hibiscus. Alle er stikling eller frøformeret.


Noget nyt her på side er at jeg har en lille video som min kone har taget da vi høstede det store græskar. Den vil jeg lægge op så i kan se græskaret blive  høstet og båret ud til bilen. Det skulle ind til en vejbod som blikfang, men dagen efter var det solgt.


Nu vil jeg lægge billeder og video op og så ellers sige god fornøjelse.

Kana frø som ikke er modne endnu. Jeg har fået så mange frø at jeg til næste år vil prøve at få dem til at spire alle sammen og hvis det lykkes skal der laves et bed udelukkende med dem. Jeg har også fået nogle frø af Olieplanten. De er ganske vist giftige men fantastisk flotte. Om det lykkes ved jeg først til næste år.

Så fik jeg endelig taget mig sammen til at lave pladsen ved "Fars Ølbænk" Den forventer vi os rigtig meget af til næste år

De næste 5 billeder viser trin for trin opbygningen af det nye surbundsbed. Igen måtte den lille traktor ud på markerne og ved læhegn for at finde sten til kanten. Planten der står i midten på det sidste billede er en hjemmeproduceret Klondyke

Det er godt med inspektion.

Endnu et af mine forsøg.Planen er at der skal gro en vindrue op ad stolpen. Foroven kommer der 3 pinde som den viste hvor jeg så vil forsøge at få planten til at gro ud ad. De 3 pinde sidder forskudt rundt på stolpen.


I baggrunden ses batteribanken og styringen til min vindmølle.

Hvis man vil have gode store hvidløg skal de plantes / sættes i oktober og er så klar til at blive høstet i august året efter. Her står der en dejlig række.

I forgrunden står baljen med vinen plantet.

Hvidløg og vin fra en anden vinkel De 3 pinde til vinen at gro ud ad er ikke sat i endnu.