September 2016 Side 2Pensionisthaven

September 2016 side 21/8 Så er det høstet løg. Lyse Bananløg og almindelige røde løg  Så nu er der dømt bøf med bløde løg, friske Samsøkartofler, pandesovs og Syltede Samsørødbeder.

3/8 Selvom det ikke er meget regn vi har fået i år så er her dog beviset på at det kan regne. Men igen, det var ikke meget der kom. Det kom hurtigt og på kort tid.

5/8 Jeg bliver aldrig træt af at gå rundt i haven. Der sker hele tiden noget nyt. Blomster springer ud, farver ændrer sig, lyset ændrer sig. Kortsagt nye indtryk hele tiden.

27/7 En Kanna i fuld flor. Det er den som gav en masse frø sidste år som nu har givet planter som står rundt omkring og blomstrer.

1/8 Et lille kig ud over køkkenhaven. Man ser tydeligt hvor tørt det er. Porerne hænger og persillen ved snart ikke om den gider gro. I baggrunden ses Gladiolus. De har den svaghed at de vælter og ligger hen over jorden.

5/8 En af vore hjemmeavlede Honningmeloner. Det er fantastisk hvor stor forskal der er på de købte og de hjemmeavlede. De "hjemmelavede" har en meget bedre smag og er meget mere saftige.

5/8 Et lille kig i en anden retning. Stilkene i forgrunden er afblomstrede liljer

5/8 Så er der snart Guldbog æbler. Det er en gammel sort men smager fantastisk. I baggrunden ses kvædetræet med masser af frugter.

10/8 Det gamle blommetræ begik næsten selvmord. Det producerede så mange blommer at grenene ikke kunne holde. Nu venter jeg bare på løvfald så jeg kan se om det kan reddes ved beskæring eller det skal helt væk.

16/9 En af de hjemmeavlde Kanna af frø fra sidste år. Jeg bliver hver gang imponeret af hvor præcis farvetegningerne kan være i en blomst.

16/9 Disse Frøkenhat er frø fra sidste år. Om det er derfor ved jeg ikke men de skulle kun blive 35 cm høje. Men flotte er de.

5/8 Hvis man kommer kørende på vejen vil man se haven fra denne vinkel. Det er mamelukærmer som står i kanten men den første del har simpelthen manglet vand.

10/8 Med den størelse have jeg har er der også mange og lange græskanter. Jeg havde gennem længere tid været på jagt efter en kantskærer. Og efter en efterlysning på FaceBook lykkedes det at finde en. Den produceres ikke mere.

16/9 Køkkenhaven. De grønne toppe er Pastinakker. Græskarene i baggrunden er til syltning, medens det store gule i forgrunden "kun" er til sjov. Det er Atlantic Giant. Verdensrecorden er på 767 kg og selvfølgelig fra USA.