September 2016 side 3Pensionisthaven

September 2016 side 316/8 Disse 3 blileder af en Hibiscus er taget i løbet af en dag af den samme plante. Det går så hurtigt med udviklingen at man næsten kan se det bare ved at kigge på den.

17/9 På Samsø findes der masser af små boder langs vejene. Der kan købes alt muligt. Lige fra "lopper" til frugt og grønt. Her er det en af de større med alle former for græskar. Der er selvbetjening. Man vælger og putter pengene i en "cigarkasse". En lille pengekasse som er boltet fast.

14/9 Nu er det ved at være tiden hvor der samles frø ind til næste år. Her er det kornblomster der er i spanden medens katten hjælper til.

22/9 Lille og gammelt men stadig meget produktivt. Træet er nok 75 år gammelt. Det er et Cox Orange.

25/9 Et af de rigtige gode minder er da en "gammel" skolekammerat kom på besøg. Han bor i Jylland og kører MC så han syntes lige han ville komme en tur forbi og sige hej. Jeg kunne faktisk godt tænke mig at flere ville gøre det samme.

26/9 Så er campingvognen gjort ren og klar til at blive lagt i "seng"

14/9 Igen naturens fantastiske farvesammensætning. Her er det en Havehibiscus som er fremavlet fra frø fra en større plante.

22/9 Nu begynde efterårsfarverne at komme frem. Selvom det stadig er meget varmt så er planterne klar over at nu nærmer tiden sig hvor de skal have sig en velfortjent lur.

26/9 Ja så er det slut for camping i år. Pladsen i laden er ryddet så vognen kan komme ind når den lige er blevet vasket og gjort ren.

30/9 Denne vogn er en del større end den tidligere så det var temmelig mange gange frem og tilbage inden den kom nogen lunde på plads.

29/9 Afslutningsvis skal der lige lægges et billede op af vores syltede græskar. Der er syltet både med vanilje og med ingefær. Nu skal de bare lige trække nogen tid inden de er klar til at blive spist.

26/9 Et sjældent syn i september. Min vejrstation viser nedbør. Som det kan ses af billedet på den første side er der næsten ikke kommet noget nedbør i hele september måned.