November og december 2017 side 1

Pensionisthaven

November og december 2017 side 1


Så er efteråret rigtig ved at tage sit indtog. Det er vådt og blæsende, men kulde kan vi ikke rigtig snakke med om. Men kulden kan jo komme hvornår det skal være så det er nu de sidste ikke vinterhårdføre planter skal op af jorden og renses og tørres inden de bliver lagt til side for vinteren. Det er der såmænd ikke meget at skrive om så jeg vil lade kommentarene ved billedserne fortælle det hele.


God fornøjelse.

Gladiolus er også kommet inden døre. Som det kan ses er toppen klippet af dem. Det er for at få stativet fjernet inden jeg kunne grave dem op.

Et dårligt billed, men vi fik da lys op i flagstangen. Men de holder ikke. Ledningerne som forbinder ringene bliver revet over af stormen. Så nu må jeg se om de kan repareres når jeg får kæden ned efter nytår.

Her er Kannaer. De visne er dem der har stået dirrekte i potter medens dem med grønne blade har stået dirrekte i jorden. De skulle lige ligge lidt og tørre inden de blev renset helt og kom på "lager".

I traileren ses forrest stativerne til Gladiolusene og de grønne planter er Kannaer som skal tørres  inden de skal på "lager".


Toppen klippes af så der er ca. 10cm tilbage som får lov at visne på rhizomen.

Et billede som viser vejen ned til ejendommen Bakkely hvor Pensionisthaven ligger. Skiltet er sat op da vejen fører direkte ned i en grusgrav som ikke er helt ufarlig at færdes i.

Det var november så nu går vi over til december.

Juleappelsiner Det er vores appelsintrø som bærer frugter. Og der er helt sikkert nogen som er modne til jul. Træet skal ind i udestuen og overvintre.

Denne Fakkelplante får lov at overvintre i drivhuset. Hvis det mystiske skulle ske at det bliver hård frost kommer den ind på værkstedet. Det samme gælder vores Oliventræ.

Her er "lageret". I kasserne bagerst med hvide skilte er alle de tørrede rhizomer, knolde og løg, medens påtterne er en blanding af forskellige planter. Kanna, Kalla, Agaphandus og Fucshia mm.

Som det ses er der nok af Kumquat til at spise. I den røde potte mellem Kumquat og appelsintræet står en Hibiscus. Den har masser af knopper men nu er de færdige med at springe ud for i år.

Cotoneaster bær som er klar til det bliver vinter ( hvis det skulle ske ) så fuglene har noget at spise.

En gang vi var i København købte vi et megastort hvidløg. Det blev skilt ad i fed og plantet sidst i oktober. Nu her i december er de allerede kommet godt op.


Hvidløg er jo lidt mærkelige. De vokser kun til en vis størelse som modsvarer de løg fedene kommer fra. Det nytter ikke at lade dem stå, de bliver ikke større, men smagen er der stadig.

"Lageret" i udestuen. Her står de planter som for det meste er stedsegrønne og som giver frugter hele året. Både appelsintræet og Kumquat har både blomster og frugter på samme tid.


Kumquat går jeg og spiser med skræl og det hele. De er smadder gode.