November og december 2017 side 2

Pensionisthaven

November og december 2017 side 2Selvom det ikke er vinter skal der alligevel fyres op i brændeovnen så det at køre brænde ind er et af de faste gøremål. Men det er nu skønt at sidde foran brændeovnen med en kop kaffe, et stykke hjemmebag og se en fodboldkamp på fjernsynet.

Knopperne på denne Klondyke står også på spring og er klar når kalenderen siger værsegod.

Vinblad, ikke Bjørn Vinblad, men vindruen har nogle fantastiske efterårsfarver. Hvis man ellers ser sig for når man færdes i naturen kan man få de mest fantastiske oplevelser. Men man skal selv være opmærksom på tingene, der er ingen der fortæller en at de er der.

En morgen var det alligevel frostvejr. Derfor har bladene den lidt lyse farve.


Men Kristjørne står flot grøn og venter på at det skal blive varmere så den kan vokse sig større. Vi venter også på at den skal blive større så vi kan klippe til jul. Men det tager nogle år endnu for Kristjærnen er langsomvoksende.

Dette er Pelargonien: Anna Andersen. Denne Pelargonie har en sjov historie. Vi købte den som en pind i Den Gamle By i Århus og fik samtidig historien som er ret sjov. Det vil kræve for meget plads at fortælle den her men prøv dette Link: I skal bladre lidt ned på siden.

Selvom det er december er påskeliljer og andre løplanter allerede ved at kigge frem. Så nu kan man begynde at forestille sig at foråret er på vej

Selv uden farve er Hortensiablomsten flot. Nogen siger de skulle være klippet af men jeg vil nu hellere nyde synet her i vinter og så klippe til foråret. De beskytter jo også planten mod den kraftige blæst som kan forekomme om vinteren

Det er ikke nemt at se at denne rose er Nostalgie. Den er meget mere farverig når den står i fuld blomst om sommeren. Men jeg undres altid over hvordan blomsterne forsøger til det sidste med at udvikle sig.

Jeg synes lige i skal have et par billeder af huset medens det kan ses. Senere når der kommer blade på træer og buske er det ikke nemt at kunn se det hele på denne måde.

Dette var så det sidste indlæg i 2017. Jeg håber i har nydt at følge med i livets gang i Pensionisthaven.


Næste indlæg bliver nok ikke før hen sidst i januar. Der skal jo trods alt være noget at skrive om.


Men da jeg er begyndt at fotografere igen kan det være at jeg lægger nogle billeder op som ikke nødvendigvis har noget med Pensionisthaven at gøre. Hvis det sker skal jeg nok fortælle jer det.


Pensionisthaven og nissefamilien ønsker alle en rigtig glædelig jul og godt nytår.