Januar - April 2018 side 1

Pensionisthaven

Januar - April 2018 side 1


Ja så kom vi jo igang med 2018. Da der ikke rigtigt er sket noget de første 3 måneder har jeg slået dem sammen, men det går jo nok.


For at i nemmere kan holde styr på tiden sætter jeg dato på hvornår hvert billede er taget.


Og så er der jo ikke andet at gøre end at begynde med billederne. De er ikke alle lige gode og det beklager jeg.


God fornøjelse.


6/3. Ja så er de forskellige knolde kommet i potter. Der er lidt af alt muligt. Fakkelblomst, Specielle Georginer fra Holland, Australske kastanier og flere andre. Jeg har dog så mange knolde at jeg ikke kan have dem alle i potter så der må jeg bruge en lidt anden metode for at kunne forspirer.

6/3. Selvom temperaturen og solen lader vente på sig er der fuld knald på Abrikostræet. Men jeg tvivler på der kommer lige så mange frugter i år som sidste år.

6/3. Fakkelblomstknolden er ved at længes efter noget mere jord at gro i, så den og de resterende knolde, også af Fakkelblomsterne, skal snart i potter.

6/3. Jeg var så heldig at jeg fik fat i nogle Linzer kartofler. Man kan populært kalde dem sommeraspargeskartofler. De er nemlig ret tidlig hvorimod den rigtige Aspargeskartoffel er sen og først bliver høstet sidst på sommeren.


Her er mine sat til spiring så de får et godt tilløb inden de skal i jorden når nattefrosten er væk og jordtemperaturen er oppe på 6-8 grader.

7/3. Jeg tog chancen og satte nogle planter ud i drivhuset for som i kan se så er der godt gang i dem. Forrest står der en plast potte med Kala og bag ved står 4 potter med Skærmliljer.Bagerst fra venstre er en Nerie stueplante. ( Den har stået derude hele vinteren) Dernæst er det et Oliventræ som også har stået derude hele vinteren. Og til sidst en Fakkelplante. Den har dog lige været en tur inde på værkstedet.

26/3. Så blev det vejr til at være i haven igen. De buske der ses her er Spirea Little Prinses som er blevet klippe ned. De var blevet meget store og det begyndte at knibe med blomstringen. Men bare rolig de kommer igen og blomstrer til sommer. Jeg tog simpelthen motorsaven og skar dem ned med.

25/3. Hvidløgene som blev sat i efteråret er også godt igang. Vi er selvforsynende med Hvidløg. Samtidig har vi også fed til at lægge så vi har friske hvidløg i 2019.

26/3 Knopperne på Abrikostræer er nu ved at åbne sig så nu må bierne godt begynde at komme ind i huset.