Juni og resten af året 2018 side 1

Pensionisthaven

Juni og resten af året 2018 Side 1


2018 har været et mærkeligt år. Noget anderledes end de tidligere år.


Det startede meget normalt ud men så blev det ellers tørt og alt visnede hen. Og varmt blev det også. Det kunne både ses og mærkes i Pensionisthaven. Alt skulle vandes men det var uoverskueligt. Både tidsmæssigt og økonomisk. Så nu var vi ovre i det der på godt dansk hedder: Nice to have og Must have. Der skulle en prioritering igang, og her blev det potter urtehave medens græsplæne og stauder måtte undvære. Men det kan også ses på billederne. Der var ualmindeligt mange frugter på træerne men de var ikke store. Men de var gode søde og saftige, hvor de så end havde fået vandet fra.


Til gengæld var det rimeligt nemt at holde ukrudtet borte. Selvfølgelig groede det men var det først " lagt ned " var det meget uvillig til at spire.


Det var nu også meget godt for jeg havde fået problemer med mine knæ (slidgigt). Jeg skulle have været opereret i det ene knæ i foråret men løb ind i den store varslede konflikt, hvilket betød at jeg ikke vidste hvornår jeg så kunne blive oppereret. Den usikkerhed og med vore planer for sommeren, campingture og andre rejser samt en have der skulle holdes gjorde at jeg fik operationen udsat til efteråret.


Smerterne i knæet satte dog en stopper for den store aktivitet så det var kun det mest nødvendige arbejde der blev udført. Derfor er der heller ikke lagt noget op på siden hele sommeren. Men lidt billeder blev det dog til og dem får i her.


Hvad der sker fremover er lidt uklart. Nu er jeg opereret i det højre og skal have det venstre ordnet her i foråret. Så må vi se hvordan det hele udvikler sig om jeg igen kan passe haven eller der skal findes en anden løsning.


Men foreløbig planer jeg med at fortsætte som hidtil.


Her har i som sædvanligt billeder og kommentarer. God fornøjelse.

27/5 Jordbær med hvidløg og kartofler samt ærter i baggrunden. Det var rimeligt nemt at holde rent når det trænger til vand.


Men der er da bær, på jordbærplanterne

6/6 Vores Liljebed er hårdt ramt i år. Det skyldes både tørke og Liljebiller. Så nu har vi besluttet os for at det trænger til fornyelse. Men hvad det bliver må vi se på til efteråret.

20/6 Det er ikke kun haverne der mangler vand. Markerne tørster også. Her er det kartofler der bliver vandet men ikke mange dage senere kan man se de begynder igen at mangle vand.

28/6 Et kig ind i haven fra en lidt anden vinlel. Man ser tydeligt at alt tørster

29/6 Så plukkes de første Abrikoser. Og så gælder det bare om at begrænse sig. De smager fantastiske men der er grænser for hvor mange maven kan tåle. Solmodne og lidt varme

26/5 Et lille blik ud over haven en solskinsdag og tørvejr. Dem havde der været rigtig mange af indtil da.

27/5 Køkkenhaven fra en anden vinkel. I forgrunden står en Ildkrone i en spand vand inden den skal plantes ud. I baljen står en vindrueplante som vi skal se nærmere på senere.

9/6 Køkkenhaven med vinen i forgrunden. På den anden side lige foran asparsene står vores Bananløg. Og i forgrunden, neders i billedet, står ærterne. Her har det hele fået en gang vand. I baljen med vinen står der Asters, men de bliver for store så det er yt næste år.

27/6 Så er vi en tur inde i varmen. Abrikoserne er ved at være modne, men der er ikke så mange som sidste år men rigeligt til os.

Læg mærke til den lille plante neders i højre hjørne. Den skal vi også se mere til senere. Det er en Strelitzia.

I venstre hjørne står vores Blodappelsin.

De andre er Kannaer.


28/6 Så pilles der kartofler op. Og det er en noget støvet affære. Hastigheden er omkring 2kmt og ingen vind så støvet hænger omkring det hele.

29/6 Undskyld Hr, må jeg byde dem et kirsebær.


Nu starter den årlige kamp med fuglene om hvem der skal have flest kirsebær.