Juni og resten af året 2018 side 3

Pensionisthaven

Juni og resten af året 2018 side 3

28/8 En kasse med mange forskellige blomster. Vi havde bare valgt en tilfældig færdig pakket blomsterblanding. Og jeg skal love for at den tiltrak fugle Der var nogle enkelte solsorter men ellers var det gråspurvsstørelse og ned efter. Somme tider var det helt levende at kigge på.

28/8 Nu begynder efteråret at nærme sig og det ses selvfølgelig også på æblerne. Træet i det runde stenbed er et rigtig gammelt Gulgborg æble. Det er nok 60 år gammelt, stammen er revnet med stort hul i men alligevel bærer det masser af rigtig gode æbler.

28/8 Disse vindruer er på den vinstok som jeg for sjov plantede i en murbalje for, hvis det lykkedes, kunne tage den med når vi flyttede. Og som det ses på billedet bærer den masser af frugt.

Der har været nogle billeder tidligere og kommer lidt flere senere.

28/8 Et lille udselt Cox Orange æbletræ. Det er utroligt hvor mange æbler det producerer og de er rigtige saftige. Men de er ikke ret store. Samme alder som det tidligere nævnte træ.

1/9 For at gøre reparationen mere holdbar lægger jeg nogle rustfrie stålstænger ind i reparationen. Her har jeg brugt gevindstænger og så bare pudse væggen op igen.

21/7 Dette billede er lidt uden for dato orden men det har ingen betydning.

Det viser et lille udsnit af hvad vi henter ude i drivhuset. Det er forskellige tomatsorter og så er der de små lyse i højre side. Det er Annanaskirsebær.

28/8 Græsplænen har set bedre dage. Men der er 2 ting der gør sig gældende her.

1. Der er gravet jordslanger ned til jordvarme og da man dækkede igen har man åbentbart ikke fået råjorden neders igen.

2. Tørken spiller også ind. Grundet den kraftige tørke tørrer råjorden hurtigere ud en muldlaget. Derfor alle pletterne.

28/8 Dette er også Guldborg æbler men på et noget nyere træ. ca 5 år. Det blev plantet da vi ikke vidste hvor længe det gamle ville blive ved med at bære frugt.

28/8 Disse æbler ved jeg ikke hvad hedder men de er store og saftige. Træet er lige så gammelt som det gamle Guldborg men har aldrig rigtigt båret frugt. Men i år har det taget hævn. De æbler som ligger i traileren, på et senere billede, er alle fra dette træ

1/9 nu er det jo ikke kun haven der skal vedligeholdelse. Vores gæstehus har fået nogle revner. Nogle er sætningsrevner medens andre er fordi døren ikke er blevet lukket men smækket kraftigt når den skulle lukkes.

2/10 På billedet fra d. 27/6 af bagvæggen på drivhuset står der en lille plante bagerst i højre hjørne. Den er nu blevet noget større og begynder at blomstre. Det er en Strealitze. Den er 3 år gammel og man siger den skal være ca. 6 år før den blomstrer og nogle får den aldrig i blomst. Der kommer et billede senere hvor man ser den inde i havestuen og der er anlæg til min. 7 blomster men om de når at blomstre i år ved jeg ikke.