Juni og resten af året 2018 side 4

Pensionisthaven

Juni og resten af året 2018 side 4

5/10 Ledig bolig til leje. Nu skal den lige åbnes og renses for diverse efterladenskaber og så er den indflytningsklar næete år.

5/10 I skal ikke snydes for lidt efterårsfarver. Her er det et pæretræ som har fået farve og man kan tydelig se på grenene at det er et gammelt træ.

18/10 Som man kan se på græsplænen er der nu kommet vand og alt tager revance mht. at gro. Mine Georginerne skal snart op. Jeg skal have ordnet knæ d. 2/11 og så er det nok slut med lave arbejde for i år.

20/10 Jeg lovede tidligere at i skulle få et billede mere af mit forsøg med en vinstok i en balje. Her ser i stokken i baljen og vindruer som dog knap er helt modne.

28/10 Så er planterne på vej ind hvor de skal overvintre. Her er det skønt med et par slidsker og en sækkevogn. Dette er en Hibiscus vi havde med hjem fra Sydfrankrig i 2015

9/12 På billedet herunde er de planter som skal stå lyst og køligt kommet på plads i havestuen. Som det ses er Sterealitze vedblevet med at blomstre. Og der er stadig knopper som ikke er sprunget ud.


Bagerst står vores Kumquat med masser af frugter og til højre står vores Blodappelsin. Det passer at de er modne til juleaften. Det er meget sjovt bare at gå ud og hente sine egne appelsiner.

4/10 Her er overskudsæbler som blev omtalt tidligere. Vi har simpelthen fået alle dem vi kunne bruge. Både til at spise og til fryseren, så nu bliver resten samlet sammen og smidt ud på marken så vildtet kan spise sig mætte.

5/10 Jordbærene er renset og alle sideskuddenen er fjernet. De ligger oppe i højre hjørne af billedet.

I rækken som ikke er lukket endnu er der sat hvidløg.

17/10 Når nu det bliver efterår kommer der jo en masse visne blade. Dem samler jeg simpelthen sammen og smider ud over vores Rhododendron. Og der får de så lov at ligge. Vind og vejr skal nok sørge for at de falder ned og lægger sig under buskene.


Det skulle helst have været fyrnåle men i mangel af bedre må man bruge det man har.

18/10 Hvad skulle der i det gamle Liljebed. Nu går jeg selv og laver stiklinger og jeg havde en blå sommerfuglebusk og en del lavendler. Sommerfuglebusken blev plantet i midten og så lavendler udenom. Men jeg mangler 12 stk lavendler så nu er der en ny portion stiklinger  på vej.

Bedet blive fremover kaldt: Sommerfuglebedet

24/10 Gladiolus som er klar til at komme på vinteropbevaring

Med dette billede vil jeg ønske alle en rigtig glædelig jul og et godt nytår. Det er måske ikke den rette julestemning men det kan blive fremtiden på julen i Danmark.