Tips og ideer side 1

Pensionisthaven

Tips og ideerSide 1

Græskant

Mange har spurgt hvordan jeg får lavet græskanten så den bliver nemmere at holde samtidig med at græsset kommer til at ligge lidt højere end bedet.

Her er værktøjet:


Jeg har anskaffet mig en god gammeldags kantskærer som samtidig med at den skærer kanten så laver den samtidig kanten ned og løsner jorden så den er nem at fjerne fra kanten.


Der ud over har jeg en saks som jeg klipper græsset med når det bliver så langt at det falder ud over kanten.

Lugejern

Jeg manglede et lugejern som kunne bruges til at løsne og rense jorden med ved små planter.

Derfor måtte jeg igang med lidt smedearbeje.


Et stykke rundjern blev opvarmet og banket flad i den ene ende og formet som på billedet. Den ende hvor håndtaget sidder blev lavet firkantet og spids med en vinkelsliber. Og vupti havde ejg et lugejern.

"Hindbærbaljer"

Hindbær er en fantastisk spise. Men de har en frygtlig uvane når de gror. De spreder sig fantastisk hurtigt og meget ved udlæbere fra moderplanten. Det er ret iriterende at skulle skuffe dem omkring hele tiden, så jeg har lavet et lille forsøg.


Jeg købte 2 murbaljer og skar bunden ud af dem begge. Derpå gravede jeg dem ned så den øverste kant kun lige lægger under jordoverfladen. Kosmetisk hensyn. Fyldte baljerne op med den opgravede jord og plantede hindbærene heri. Nu er så spørgsmålet om hindbærenes rødder så dybt at de går under siderne på baljerne. Men det vil næste årvise når de rigtig går i gang med at gro. I skal nok få resultatet at vide.Bunden er skåret ud af den ene balje og der skal graves hul så den kan komme ned. Der skal være en på hver side af regntønden. Det er østenden af drivhuset. Masser af lys, varme og vand og så er det nemt at lave en opbinding hvis det skulle være nødvendigt.

Begge baljer er nu gravet ned på hver sin side af regntønden og klar til at blive fyldt med den opgravede jord.


Husk at når man graver dybt kan man komme ned til det der hedder RÅ-jord. Det er jord som der ikke er nogen næringsstoffer i og som først skal bringes i "kultur" inden det rigtig kan bruges til at plante i. Derfor læg det til side når der graves. Her er det det lidt gule som ligger forrest og som skal ned i baljen først.

Så er Hindbærene plantet og klar til at forsyne køkkenet med friske bær, men desværre ikke før til næste år.


Heldigvis har vi nogle buske stående andet sted så vi lider ingen nød.